Boeken die je wegwijs maken in de wereld van Vintage en Retro

vintagemagie

Vintagemagie van Willem Fouquaert is een bron van inspiratie voor iedereen die van vintage design restaureren of retro pimpen houdt en wil leren hoe je vintage design het best kunt restaureren en hoe je gewone of banale retrospullen kunt pimpen tot hedendaagse pareltjes. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met talrijke foto’s voor de duidelijkheid en voor nieuwe inspiratie. Helaas is deze uitgave moeilijk te vinden maar gelukkig zijn er nog andere boeken van Willem Fouquaert bij bol.com te verkrijgen.

ENJOY – Retro, vintage & nostalgie van Eveline Kuin is een bron van adressen voor iedereen die van vintage en retro houdt en op zoek gaat naar mooie spulletjes of om te kijken voor nieuwe inspiratie. Van tweedehands designer tassen en schoenen tot de mooiste meubels en lampen van toen. Maar ook de leukste restaurants en hotels in retro & vintage stijl, een workshop breien en haken en op pad met een echte vintage camper. Enjoy van Eveline Kuin is verkrijgbaar bij bol.com.

Industriële Vintage Interieurs van Maria Eugenia Silva is een inspiratiebron en gids voor iedereen die houdt van industriële vintage en interieurtrends. Aan bod komen de invloedrijkste namen van het genre, anonieme meubelstukken die werden gered uit tweedehandswinkels en een aantal zorgvuldig geselecteerde interieurontwerpen. Dit boek is moeilijk te vinden maar misschien is het er weer bij bol.com.

Very Vintage van Julie Vrijens is een bron van inspiratie voor iedereen die van vintage houdt: de interieurreportages tonen hoeveel mogelijkheden er zijn om vintage in je woning te integreren. De auteurs verzamelden meer dan 200 adressen waar je de beste vintage spullen vindt in België en Nederland. Verkrijgbaar bij bol.com.

Meer boeken die je wegwijs maken in de wereld van vintage en retro:

Dit bericht is in bewerking