Top 5 retro en vintage espressomachines

top 5 koffiemachines

Ben je een liefhebber van koffie en nostalgie? Dan zijn retro en vintage espressomachines misschien iets voor jou. Deze apparaten combineren de charme van het verleden met de technologie van het heden, zodat je kunt genieten van een heerlijk kopje espresso met stijl.

In dit artikel bespreken we de top 5 retro en vintage espressomachines die je kunt kopen.

 1. De’Longhi Dedica Style EC 685
  Deze espressomachine heeft een slank en elegant ontwerp dat doet denken aan de jaren 50. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, zilver en zwart. Met deze machine kun je zowel gemalen koffie als ESE-pods gebruiken, en je kunt ook melk opschuimen met het stoompijpje. De machine heeft een thermoblock-systeem dat zorgt voor een snelle opwarming en een constante temperatuur. Kijk bij bol.com.
 2. Smeg ECF01
  Deze espressomachine is een echte blikvanger in je keuken, dankzij het iconische ontwerp van Smeg. Hij is geïnspireerd door de jaren 60 en heeft een ronde vorm en een glanzende afwerking. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals crème, blauw en roze. Met deze machine kun je zowel gemalen koffie als ESE-pods gebruiken, en je hebt ook de mogelijkheid om melk op te schuimen met het stoompijpje. De machine heeft een roestvrijstalen filterhouder en een uitneembaar waterreservoir. Bekijk de Smeg ECF01 bij bol.com.
 3. Ariete 1389
  Deze espressomachine heeft een retro uitstraling die je terugbrengt naar de jaren 70. Hij is gemaakt van metaal en kunststof en heeft een analoge drukmeter. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals groen, oranje en beige. Met deze machine kun je zowel gemalen koffie als ESE-pods gebruiken, en je kunt ook melk opschuimen met het stoompijpje. De machine heeft een thermoblock-systeem dat zorgt voor een snelle opwarming en een constante temperatuur. Bekijk bij Amazon.nl.
 4. Gaggia Classic Pro
  Deze espressomachine is een klassieker onder de koffieliefhebbers. Hij is gebaseerd op het originele model uit 1991 en heeft een robuust en tijdloos ontwerp. Hij is gemaakt van roestvrij staal en heeft een professionele filterhouder. Met deze machine kun je alleen gemalen koffie gebruiken, maar je kunt wel melk opschuimen met het stoompijpje. De machine heeft een boiler-systeem dat zorgt voor een stabiele temperatuur en een goede druk. Bekijk de Gaggia Classic Pro bij bol.com.
 5. Illy X1 Anniversary
  Deze espressomachine is een jubileumeditie ter ere van het 80-jarig bestaan van Illy. Hij heeft een retro design dat geïnspireerd is door de jaren 40 en 50. Hij is gemaakt van metaal en heeft een verchroomde afwerking. Met deze machine kun je zowel gemalen koffie als Illy Iperespresso-capsules gebruiken, en je kunt ook melk opschuimen met het stoompijpje. De machine heeft een thermoblock-systeem dat zorgt voor een snelle opwarming en een constante temperatuur. Bekijk de Illy X1 Anniversary bij Amazon.nl.

Meer koffie- en espressomachines.

Image by Freepik