Welke retro waterkokers zijn er?

oude waterketel
Afbeelding van Nils via Pixabay

Als je op zoek bent naar een retro waterkoker, heb je veel keuze. Er zijn verschillende modellen, kleuren, maten en functies om uit te kiezen. In deze blog post geven we je een overzicht van de beste retro waterkokers van 2023, gebaseerd op de reviews en specificaties van de gebruikers.

Wat is een retro waterkoker?

Een retro waterkoker is een waterkoker die het uiterlijk heeft van een ouderwetse fluitketel, theepot of jaren 50 apparaat. Een retro waterkoker geeft je keuken een gezellige en nostalgische sfeer, maar heeft wel de voordelen van de moderne technologie. Zo kun je snel en veilig water koken, soms met extra functies zoals temperatuurregeling, warmhoudfunctie of snelkookfunctie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een retro waterkoker?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een retro waterkoker, zoals:

  • De inhoud: hoeveel water kun je in één keer koken? Dit hangt af van hoeveel kopjes thee je wilt zetten of hoeveel mensen er in je huishouden zijn. Een gemiddelde inhoud is 1,5 tot 1,7 liter, goed voor zo’n 6 tot 8 kopjes.
  • Het vermogen: hoe snel is het water aan de kook? Dit hangt af van het wattage van de waterkoker. Hoe hoger het wattage, hoe sneller het water kookt. Een gemiddeld vermogen is 2200 tot 2400 watt.
  • Het antikalkfilter: houdt dit kalkdeeltjes tegen die in het water zitten? Dit is belangrijk voor de smaak van je thee en de levensduur van je waterkoker. Een antikalkfilter kun je meestal uit de waterkoker halen en schoonmaken of vervangen.
  • Het merk: welk merk heeft de beste kwaliteit en garantie? Er zijn veel merken die retro waterkokers aanbieden, maar niet allemaal zijn ze even goed. Je kunt kijken naar de reputatie, de reviews en de service van het merk. Enkele bekende merken zijn Russell Hobbs, KitchenAid, De’Longhi en Inventum.

Wat zijn de beste retro waterkokers van 2023?

We hebben voor jou een top 5 gemaakt van de beste retro waterkokers van 2023, gebaseerd op de reviews en specificaties van de gebruikers. Dit zijn ze:

  1. Inventum HW617B: deze zwarte retro waterkoker heeft een robuuste en stijlvolle uitstraling, met een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2200 watt. Hij heeft een antikalkfilter, een droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Hij ligt lekker in de hand en krijgt 4,5 uit 5 sterren van meer dan 150 reviews.
  2. Russell Hobbs Retro: deze gestroomlijnde retro waterkoker heeft een vintage look, met een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2400 watt. Hij heeft een antikalkfilter, een snelkookzone voor 1, 2 of 3 koppen en een metalen behuizing. Hij is beschikbaar in vier kleuren en krijgt 4,5 uit 5 sterren van meer dan 1500 reviews.
  3. KitchenAid Artisan: deze elegante retro waterkoker heeft een klassieke look, met een inhoud van 1,5 liter en een vermogen van 2400 watt. Hij heeft een antikalkfilter, een temperatuurregeling van 50°C tot 100°C en een geluidsignaal als hij klaar is. Hij is dubbelwandig, waardoor hij niet heet wordt aan de buitenkant. Hij is beschikbaar in zes kleuren en krijgt 4 uit 5 sterren van meer dan 100 reviews.
  4. De’Longhi Icona Vintage: deze groene retro waterkoker heeft een charmante look, met een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2000 watt. Hij heeft een antikalkfilter, een 360° draaivoet en een waterpeilindicator. Hij is beschikbaar in vier kleuren en krijgt 4 uit 5 sterren van meer dan 50 reviews .
  5. MOA Retro: deze rode retro waterkoker heeft een vrolijke look, met een inhoud van 1,8 liter en een vermogen van 2200 watt. Hij heeft een antikalkfilter, een droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Hij is beschikbaar in drie kleuren en krijgt 4 uit 5 sterren van meer dan 20 reviews.

Conclusie

Een retro waterkoker is een leuke en praktische toevoeging aan je keuken, die je snel en veilig water laat koken met een nostalgische sfeer. Er zijn veel modellen om uit te kiezen, maar wij hebben je een top 5 gegeven van de beste retro waterkokers van 2023. Hopelijk heb je hier iets aan gehad en kun je binnenkort genieten van een heerlijk kopje thee uit je retro waterkoker!

Dit artikel is nog in bewerking