Welke retro waterkokers zijn er?

oude waterketel

Als je op zoek bent naar een retro waterkoker, heb je veel keuze. Er zijn verschillende modellen, kleuren, maten en functies om uit te kiezen.

In deze blog post geven we je een overzicht van de beste retro waterkokers van 2023, gebaseerd op de reviews en specificaties van de gebruikers.

Wat is een retro waterkoker?

Een retro waterkoker is een waterkoker die het uiterlijk heeft van een ouderwetse fluitketel, theepot of jaren 50 apparaat. Een retro waterkoker geeft je keuken een gezellige en nostalgische sfeer, maar heeft wel de voordelen van de moderne technologie. Zo kun je snel en veilig water koken, soms met extra functies zoals temperatuurregeling, warmhoudfunctie of snelkookfunctie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een retro waterkoker?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een retro waterkoker, zoals:

  • De inhoud: hoeveel water kun je in één keer koken? Dit hangt af van hoeveel kopjes thee je wilt zetten of hoeveel mensen er in je huishouden zijn. Een gemiddelde inhoud is 1,5 tot 1,7 liter, goed voor zo’n 6 tot 8 kopjes.
  • Het vermogen: hoe snel is het water aan de kook? Dit hangt af van het wattage van de waterkoker. Hoe hoger het wattage, hoe sneller het water kookt. Een gemiddeld vermogen is 2200 tot 2400 watt.
  • Het antikalkfilter: houdt dit kalkdeeltjes tegen die in het water zitten? Dit is belangrijk voor de smaak van je thee en de levensduur van je waterkoker. Een antikalkfilter kun je meestal uit de waterkoker halen en schoonmaken of vervangen.
  • Het merk: welk merk heeft de beste kwaliteit en garantie? Er zijn veel merken die retro waterkokers aanbieden, maar niet allemaal zijn ze even goed. Je kunt kijken naar de reputatie, de reviews en de service van het merk. Enkele bekende merken zijn Russell Hobbs, Swan, KitchenAid, De’Longhi, Westinghouse, Ariete, Haden en Inventum.

Bericht is nog in bewerking